fredag, juni 9

Costa Navarino Westin Resort

Costa Navarino Årets Golf Resort. På årets IGTM mässa på Mallorca fickCosta Navarino utmärkelsen ”The Golf Resort of the Year”, och enligt min och många andras uppfattning så stämmer det. Dessutom är den rankad som nummer 6 i Europa.

Vad ärdet somgörden så speciell? Kanske är det visionen och drömmen som ”Captain Vassilis Constantakopoulos” hade när han påbörjade bygget av den här anläggningen med två hotell, två golfbanor (en tredje är nu påbörjad) om en multfunktions Resort. Costa Navarino som ligger i Grekland på den Polynesiska halvön i regionen Messinia och där Kalamata är regionens centralort, ligger ca 250 km väster om Aten. Man flyger direkt under säsongen som sträcker sig från slutet februari till slutet av november från Skandinavien (Stockholm och Köpenhamn)

Som sagt ”Captain Vassilis” hadeen visionom att göra Navarinobukten till ett turistmålvilket han också har lyckats med. Westin Costa Navarino ärdet mest kända av de två hotell som finns på anläggningen,

img_1093  img_1088  img_1081  img_1071  img_1082   img_1080

Det är ju det hotellet dit de flesta av golfarna åker till, men vad gördet så speciellt? Service, vänlighet och gästfrihet är nyckelorden som gör det så speciellt. Dessutom två Golfbanor av yppersta klass. The Dunes Course som ligger i anslutning till hotellet är en klassisk ”Tourbana”, generösa fairways, upphöjda greener som är fasta och snabba. Onduleringar som är knappt synliga stääler krav på närspelet. Banan är designad av Bernhard langer i kombination med European Tour Design. PÅ banan finns fantastiska vyer över landskapet och medelhavet. På Dunes finns också klubbhuset med en fantastisk shop med allten golfare kan önska sig och en kunnig och hjälpsam personal om det gäller hyrvagnar (både vanliga och elvagnar) eller bilar även om banan är utmärkt att gå. Dessutom en fantastisk restaurang ”Flame” som är en gastronomisk upplevelse (vi skall inte prata om deras hamburgare). En middag här en varm vår- eller höstkväll på terassen näs solen sänker sig över det blå havet är magiskt. Halfway house serverar en ”enkel” lunch sandwich eller toast som också servar under spelet.

img_1083  img_1097  img_1085  img_1095

Beger vi oss sedan med transferbussen till the Bay Course som ligger ca 10-15 min österut efter Navarinobukten hittar vi en av många gäster uppskattad Robert Trent Jones skapelse. Kortare, lite mer strategisk bana som passar många som inte har så lågt handikapp. Men det ärutsikten här som gör det till en verklig upplevelse. Vyerna är obetalbara. Så att till ochmed det provisoriska klubbhuset glöms bort.

Vad som kommer att hända här kommer jag att beretta i ett nytt inlägg. Det här är vad som bjuds idag; kan det bli bättre, ja många skulle ng kunna säga att ja bättre än så här fårman det inte. Men Captain Vassilis vision lever vidare.

Till dess. Planera in er nästa resa till Costa Navarino. Årets Golf Resort 2017 vald av IAGTO och nummer 6 i Europa vakd av Golf World.

Hälsningar

Bertil

Please follow and like us:
Pin Share
Follow by Email
Facebook
Instagram
Pinterest
RSS