Bättre Golf med ett nytt Mindset!

Bättre golf med ett nytt Mindset

Både som elev, coach och PGA instruktör i golfspelet, har jag ägnat mycket tid att lära mig förstå, förmedla och dela med mig av mina kunskaper. Både i det tekniska, men framför allt det mentala spelet.

I den här “serien” av information har jag satt samman ett program, som kommer att hjälpa dig på vägen. Patty Berg, legendarisk kvinnlig golfspelare skrev i sin bok ”Golf by Patty Berg” 1941: ”Den som spelar och vill spela bra golf har viljan att prestera bra. Det här är viktigt för att nå framgång. Har du den viljan, har du också viljan att studera och arbeta. Det är en oumbärlig nyckel till bra golf.

 

Låt oss börja NU!

Tänk på det här ett tag, varför är det så att med tanke på att utvecklingen av utrustning, kvalitén på våra golfbanor och digitala hjälpmedel för att förbättra swingar under de sista 40 åren.  Handikappen har inte sjunkit nämnvärt, speciellt inte hos den stora delen av spelarna.

Tekniska färdigheter och utrustning i sig själv är inte lika med prestanda. Att ha en bra swing räcker inte hela vägen. Den legendariske tränaren Claude Harmon tillika far till den likaså framgångsrike Butch Harmon utryckte det: ”Tränar du din swing, tränar du inte spelet golf”.

För att citera en annan legend både som spelare och golfkommentator för CBS TV: Ken Ventury: ”När du lärt dig grunderna, så är resten mentalt”.

Att det under alla år har pratats vitt och brett om det mentala spelet det vet vi, men få coacher använder det i sin utbildning är en av orsakerna till att handikappen ligger still.

Dags att ändra på det!

I den här serien har jag sammansatt 7 punkter som kan hjälpa dig på vägen till en bättre och roligare golf. Inläggen kommer att göras en gång per vecka. Jag kommer också under resans gång komma med olika erbjudanden till dig.

Jag heter Bertil Garpenholt och är PGA professional sedan nästa 30 år. Dessutom är jag certifierad mental coach hos PGA National Training Academy, en del av ”PGA of Great Britain & Ireland”, samt certifierad hos IGPA ”International Golf Psychology Association”, en amerikansk organisation. Det innebär att du här kommer att få den bästa tänkbara informationen.

Vad är det då som gör att vi inte spelar bättre golf?   

  • Träning: vi lägger inte upp träningen på rätt sätt; utan mål, vi står gärna och nöter den bästa klubban eller har vi inte riktig koll på hur vi skall träna. Har vi koll på grunderna. Vad är målsättningen med träning.
  • Låter golfen vara för personlig och blir därmed för resultatinriktad. Tror att vi är bättre än vad vi är och försöker slag som vi aldrig riktigt lärt oss. ”Slå det slag du kan och inte det du tror” citat Dr. Bob Rotella
  • Tappar fokus beroende på ett dåligt eller bra slag. Låter ett dåligt slag påverka det fortsätta (kan inträffa redan på hål 1) Walter Hagen sa vid en fråga vid en presskonferens i början av 30:o talet; ”Hur många dåliga slag slår du på en runda”? Hagen svarade med ett leende: ”4–5 och helst på de första 3 hålen”. Och varför det? Kom repliken. ”Då spelar jag ju bra sedan”. Mera sådan citat kan du läsa i min bok: ” och Lustigheter av kända och okända golfspelare”.
  • Inte ha en plan och klar målsättning både för spel och träning så att både kortsiktiga och långsiktiga mål kan uppnås.
  • Hur vi hanterar stress och oro inför slag genom olika sätt att hantera tankesätt samt att ha en rutin att arbeta med
  • Utveckla olika tekniker för att få ett bättre mindset för golf.
  • Vara förberedd med en spelplan och vara oförberedd på framgång.

Om du känner att det här är rätt för dig, så följ det här programmet under de kom

mande 7 veckorna, är jag övertygad om att din inställning till din golf kommer att förändras. Följer du med så kommer det att finnas olika möjligheter via specialerbjudanden från mig

Avsnitt 1 kommer den 14/12

P.S. Brist på julklappsidéer: Köp boken ”Visdomsord & Lustigheter av Känd och Okända Golfspelare” Innehåller 123 Kloka ord och vitsar, samt kuriosa om respektive spelare. D.S

 Pris: 225; – inklusive porto Beställ till Info@bertilgarpenholt.se

 

Glöm inte: ”Golf är ett spel som aldrig kan vinnas, det kan bara spelas” sagt av Bagger Vance i filmen ”Legenden om Bagger Vance”

Hälsningar

 

Please follow and like us:
Pin Share

Comments are closed.

Follow by Email
Facebook
Instagram
Pinterest
RSS