British Open week och jag vet vem som vinner!

British Open week och jag vet vem som vinner!

Ja vem som skall gå hem med den åtråvärda bucklan, ja självklart den med den lägsta scoren över fyra dagar och om nödväntigtvis vinner särspelet. Namnet, ja det kommer på söndag, men några tips kan vi väl plocka fram. Jag her en lista på 12 spelare och där tror jag vi kan hitta vinnaren.

En tidigare vinnare och en populär sådan är John Daly, som tyvärr har dragit sig ur beroende på ett dåligt knä. En pupulär och en färgklick som kan förgylla en tävling. Visst ni att han har givit ut två skivor, finns att lyssna på på Spotify, han har skrivit några av låtarna själv.

I min lista har jag inte gått efter oddsen utan mer på kännsla och vissa andra parametrer.

 1. En spelare, som vi aldrig skall räkna bort är Phil Mickelson, en spelare som älskar och respekterar traditionerna och skall han lägga ytterligare en titel till de två han har. Han skall inte räknas bort och med sin nya stinger som till och med kan Tigers tidigare vinnarvapen att blekna. Och när han dessutom inte får de toksnabba greenerna som US Open hade så ja någon krona på Lefty är kanske inte fel.                                       
 2. Rickie Fowler, är det dags nu? Ja han verkar i alla fall tycka att med de något långsammare greener än vanligt så blir det mer rättvist. Varför har man långsammare greener? Enkelt svar är att man vill ine att bollen skall ”blåsa bort”.                                                                                                                                                           
 3. Ian Poulter en spelare som kan hantera linksbanor och har haft en bra säsong i år och här kommer det litet med hjärtat. Trots lite tjafsande med marshals under Scottish Open så räkna inte bort honom.                            
 4. Jason Dufner har alltid varit en stor fan av Ben Hogan och känner Carnoustie väl och även om han inte varit på topp så med Hegan´s minne kan det kanske ändra på det. En färgstark spelare med ett bra närspel.   
 5. Mark Leishman de senaste fyra åren har Leishman slutat top 6 inte mindre än 3 gånger och har haft en bra säsong 2018. 2 runner-ups och 6 top 10 på 18 starter can vara ett bra val.                                                            
 6. Alex Noren 10 segrar på Europatouren inklusive förra månadens French Open har placerat honom som nr. 14 i världen. Däremot så har hans spel i majors inte visat hans rätta kapacitet. Och som Patrik Reed sagt så är hjan alldeles för talangful för att inte spela bra i majors, men med en delad 6:e plats på Birkdale kanske ger honom lite råg i ryggen.                                                                                                                                                            
 7. Tiger Woods skall nog inte räknas bort, han har ju börjat att få ordning på sitt spel och viljan att vinna finns där. Skall hans byte av putter hjälpa honom. Vem vet, men kapacitet finns där.                                              
 8. Dustin Johnson No 1 i världen och på toppen av sin karriär och hans spel med låga bollar borde passa på Carnoustie.                                                                                                                                                                                   
 9. Justin Rose alltid med när det räknas och kanske un Engelsman skall vinna i år.                                                   
 10. Patrik Reed skall heller inte glömmas bort, har etablerat sig i toppen och har en något mer avslappnad approach.                                                                                                                                                                                   
 11. Jordan Spieth med årets något långsammare greener kan ge honom chansen och med sin något mer aggresivare puttning kan det räcka och visst är det kul med en ”back to back” vinnare.                                            
 12. Zach Johnson får bli min favorit, inte den mest långtslående, men det behövs inte här. En bulldog, en fighter och det skulle inte färvåna mig om han sluter som nr. 1.                                                                                   

Banan då, ja Carnoustie är inte den lättaste av banorna,  nej en av de svåraste av The Open Championship banorna. En verklig Links Course, vind och torra fairway kommer att påverka spelet. Avsaknaden av gröna fairwais kommer att göra sig påmind. Men bäste man vinner alltid the Open.

   Och här kommer vinnaren att få ta emot ”The Claret Jug” kanske väldens främsta golftävling med enm historia som jag kommer att berätta mer om senare.

Bertil Garpenholt Sr. PGA Club Professional

  

 

 

 

Please follow and like us:
Pin Share

Comments are closed.

Follow by Email
Facebook
Instagram
Pinterest
RSS