En skilsmässa med lyckligt slut

US Womens Senior Open

     

 

I Wheaton Illinois, USA startar idag 12 juli US Womens Senior Open och där ställer damernas legender upp och med i startfältet finns 3 svensok. Liselott Neuman, som var  den förse svenske golfspelaren att vinna en major US Womens Senior Open 1988, Helene Alfredsson frispråkig och glad med en major i bagaget: Kraft Nabisco Open 1993 samt Sofia Whitmore-Grönberg som numer arbetar som instruktör i Sverige var också en av de tidiga svenska kvinnliga proffsen med flera vinster på damernas europatour samt deltagit i Solheim Cup.

Nu har alla blivit 50+ och spelar den första US Womens Senior Open och för er som tycker det är roligt att följa svenska och andras framfart i den här tävlingen Klicka på namnet på tävlingen får ni aktuella scorer.

Legender som dessa och flera kända namn, som Amy Alcott, Sandra Plamer, Julie Inkster, Laura Davis m.fl. Och i startfältet finns en verklig legend som tillhörde de som startade LPGA touren ”Big Mama” som hon kallades eller JoAnne Carner. 79 år och älskar fortfarande att tävla

Och här kommer en historia som hände henne vid registreringenför inspelningsrundan.

JoAnne Carner fick sitt livs schock, när hon kom till spelarregistreringen för tävlingen US Senior Womens Open. Vid slutet av bordet stod en gentleman från USGA, som ansvarade för kontrollen av spelarnas klubbor och att de var tillåtna för spel. Efter några frågor stod det klart att hennes älskade ”Wilson R-90 Sandwedge” int höll måttet.

Carner trodde att hon hade haft wedgen i sin bag ca 30 år, ungefår så länge som hon väntat på att den här tävlingen skulle komma till stånd.

” Och det var hemskt” säger Carner om att få skiljas från en klubba som var ett av hennes vapen runt greenerna och från ca 65-70 m från green under så många år. ”Det känns som att skiljas från en gammal vän” sa Carner.

Men när Head Pro PGA John Guyton fick höra om Carners situation, letade han fram en wedge från hyllorna och lät henne prova dem. Nar den nu 79:o åriga legenden pårovat valde hon ut två som bockades om vad gällde loft och lie till hennes önskemål. Och Guyton levererade klubborna till Carner i god tid för hennes inspelsrunda. Hannes val blev en Titleist Vokey wedge.

Det är inte så ofta som kontrollanter finns på Tourerna, eftersom de flesta spelar med nytt material, men med så många spelare, som deltar i en USGA tävling för först gången på många år, verkade som en bra ide. Och efter att testat ca 20 spelares klubbor, så var det sju som inte gick igenom.

Carner som startade först av alla kl 07,00 och hon har också bytt driver inför tävlingen och jag är övertygad om att hon inte kommer att vara sist i tävlingen.

”Jag har spelat tre övningsvarv gåendes” sa Carner, ” och om jag kommer ihåg så var det 2004 som jag gick ett varv senast. Det här skall bli en spännande vecka.”

Och vad kan vi lära av det här då. Jo att kontrollera att man spelar med icke förbjudna klubbor. och hur står det till runt om i Golf Sverige? Hmm.

Dessutom, gör en koll på wedgarna så de passar dig, ditt spel och din swing. Med rätt och anpassad utrustning så blir spelet borde roligare och bättre. Tänk att dansa i för små skor och en kostym som inte passar Inte roligt.

Har ni frågor om utrustning och annat som har med golf att göra. Resor, instruktion, hör av er. Jag arbetar numer frilans och är mobil, så kanske boka en dag med mig, så skall vi både ha en rolig och lärorik dag.

Närspelstips i massor

Mera spin i chipar och korta pitchar, samt lobbar, 9 olika sätt att slå en chip gör skillnad samt ett antal olika sätt att slå pitchar.

Men Nu håller vi tummarna för ”Big Mama”, Helen, Lotta & Sofia

Bertil Garpenholt, Sr. PGA Club Professional & Certified Mental Coach

   

Please follow and like us:
Pin Share

Comments are closed.

Follow by Email
Facebook
Instagram
Pinterest
RSS