Golfen börjar med fötterna

Golfspelet och betydelsen av dina fötter.

Läste nyligen en intressant artikel i Golf Digest där man efter en intervju med Henrik Stenson, som där taladeom betydelsen av att ha en bra förankring med fötterna. Den upptäckten gjorde att hans spel med drivern blev betydligt bättre.

Tänk om han hade kommit pådet tidigare, kanske hade det funnits ett par ”Major” till i det Stenssonska hemmet. Det ärju inte något nytt och har skrivits artiklar om det, bl. a. av Göran Zachrisson alias ”Zache” (klicka på namnet) i Svensk Golf där Göran skriver ”Golfen börjar med fötterna”.

Där pratar Göran om Percy Boomer, en engelsk golf professional som på 1940-talet skrev en bok ”On learning Golf” en bok som beskriver fötternas betydelse i golfsvingen. En bok för ”ordnördar” eftersom den innehåller väldigt få bilder.

Och dåkommer vi in på en av de grundläggande sakerna i golfen; Uppställningen. Och känna att man har en stadig och balanserad stance. M.a.o. tryck fast fötterna i marken och känn kontakten. I uppställningen skall ju inte finnas någon spänning förutom på insidan av låren. Och att du använder den bakre foten för att ge kraften i rörelsen.

Det här är inte något nytt, men kände att det bör tas upp igen och med fötterna kreerar vi balansen. Och det gäller för många sporter; Baseball, Basket, Fotboll, Diskus, Spjut, Slägga, Höjdhopp etc. etc. Med en bra balans ger det möjligheter. För att inte tala om skidåkningdär Frida Hansdotter är ett utsökt exempel.

Så vill du utveckla ditt spel; börja med fötterna. En perfekt tid att starta med det är nu under vintern då grundträningen startar. Med balansen kommer också bollträffen och då talar vi resultat.

Jag finns tillgänglig under vintern så vill du fördjupa dig i den här delen kontakta mig på mail: info@bggolfevent.se eller telefon 0761969785

Bertil Garpenholt

Please follow and like us:
Pin Share

Comments are closed.

Follow by Email
Facebook
Instagram
Pinterest
RSS