fredag, juni 9

Master The Mental Game of Golf Prolog

Prolog Master the Mental Game of Golf

 

Utdrag ur boken "Master the Mental Game of Golf

Det här är ett utdrag ur min kommande bok, du kommer fram till "Boksläpp" i sommar kunna läsa utdrag från boken här. Har du frågor eller vill beställa en bok hör av dig till info@bertilgarpenholt.se


Phil Mickelson inför PGA Championship 2021, fyllda 50 år vinner han mästerskapet och blir den äldste spelaren att vinna en major. En major är en av de fyra stora tävlingarna, US Masters, US Open, The Open Championship och PGA Championship. Phil hade inte innan spelat så bra men inför tävlingen sa Phil: ”Det här är kanske den sista tävlingen jag kan vinna, så ge det en chans och förbered dig”. Han gjorde det genom att mentalt förbereda sig med sitt mentala scorekort.

Jag har som PGA Golf Professional arbetat för att mina elever skall få ett bättre och därmed roligare spel. Det har inneburit att jag inte endast arbetat med svingar, nej mycket har varit det mentala och ju mer jag arbetat med den sidan ju mer har den delen betytt. När jag sedan skrev en bok som skulle underhålla spelare Visdomsord & Lustigheter av kända och okända golfspelare upptäckte jag att även de lustiga citaten hade en mental underton.
I det menta spelet är strategier och rutiner en viktig ingrediens i spelet. Jag har en erfarenhet som jag tänker tillbaka på med glädje. Våren 2016 var jag och förberedde träningsresor till Costa Navarino i Grekland, spelade en runda med deras Director of Golf. En duktig spelare, när vi stod på rangen frågade han mig om jag inte kunde ge honom några tips för rundan, ”jag vill bara ha tre saker”. Jag bad honom slå några slag och vi kom överens om vilka han skulle ta med sig.
Ute på banan så försökte Yannis att göra dem, ibland var jag tvungen att påminna honom om dem. Strategi för slaget som var för handen, genomföra rutinen och siktet. När vi spelat nio hål säger Yannis: ”Vad kul att du skall vara här några månader, det här skall tränas”. Han hade en målsättning med sin golf: Att spela så bra som möjligt, slag för slag.

Inför säsongen 2022 hade jag en målsättning för min egen golf, det var att verkligen genomföra mina rutiner och ha en klar och dokumenterad strategi varje gång jag spelade. Vid varje träningstimme där jag tränade som jag lär, arbetade jag uteslutande med mitt mentala scorekort. Jag tränade in en exakt rutin för mina slag, mitt närspel och puttar. Det blev många timmar på övningsfältet, jag har nog aldrig slagit så få slag med min driver. Vad gav det här mig?
Vid KM för min ålderskategori genomförde jag en av mina bästa rundor någonsin. Jag hittade mitt flow, trots att de två första hålen var lite skakiga, men jag tänkte på vad Walter Hagen sa: ”Om du tänker på de slag du missat, kommer du att missa dem hela tiden”.
Resultatet, det blev en av mina bättre rundor i min karriär: 69 slag fyra slag under min ålder, en dröm hade gått i uppfyllelse. Där började tankarna på den här boken som du nu håller i handen att ta fart. Den kan bli en guide för dig att uppnå din vision och målsättning, jag garanterar inte att du kommer att gå under din ålder, men jag garanterar dig att följer du råden i boken kommer din golf att bli både roligare och bättre.
Ett skratt förlänger livet och du får en roligare golf.

                       

Please follow and like us:
Pin Share
Follow by Email
Facebook
Instagram
Pinterest
RSS