fredag, juni 9

Nu startar vi 2023

Performance Mental Coaching

 

Nu laddar vi för 2023 

Säsongen 2022 har ju för de flesta av oss på de här breddgraderna tagit slut. Men det innebär inte att jag stängt verkstan, nej tvärt om. Jag har sedan länge tänkt på det som komma skall. Hoppas att kriget som pågår i Ukraina skall gå mot slut och att vår värld skall bli en bättre och säkrare plats. Jag tänker inte gå in på svensk politik, det gör andra så gott dom kan.

Vad som dock är tryggt är att trots allt vinner golfen och vi vill ju alla vara på den vinnande sidan. Därför går vi nu från att vara sving-coach, mental-coach till att bli Mental & Performance Coach. Vad innebär det, jo att coachningen innefattar spelet, där det mentala och tekniska kombineras. Ingen del klarar sig utan varandra. Spännande eller hur? Hur kommer det att fungera?

Planeringen för 2023 har ju pågått ett tag i mitt huvud, nu är det dags att sätta det på pränt. Som du kan se i rubriken så finns det ett tillägg till det jag skrivit om tidigare. Det har att göra med mitt upplägg av både lektioner och det mentala. Vi har ju lärt oss först att det mentala spelar en stor roll i vår framgång på golfbanan. Och det är rätt, men om vi inte har grunderna på plats då spelar ju det mentala ingen roll och vice versa, har jag inte det mentala på plats så spelar tekniken ingen roll. Tänker på vad Sam Snead sa:

Om alla människor höll i kniv & gaffel, som dom håller sina golfklubbor, skulle de flesta svälta ihjäl!

Därför kommer jag att arbeta annorlunda i år, jag kommer att arbeta med föreläsningar och workshops. Inspirations-Föreläsningar för att vi skall förstå hur det mentala och det tekniska skall fungera bäst tillsammans. Work-shops för att praktisera det vi lärt oss i föreläsningen.

Jag kommer att ha en fast bas, var är inte riktigt klart nu, men jag kommer också att vara rörlig och genomföra programmet på andra anläggningar. Där kommer jag att arbeta tillsammans med klubbens pro, för att ni som är på den klubben skall kunna fortsätta programmet.

Räknar med att göra 10 – 12 work-shops under säsongen.

Du kan läsa ner mer om mitt program Mental Coaching här

Nytt för 2023

Under säsongen 2023 kommer det (jag) att anordna ett antal seminarier med work-shops. Vad innebär det då? Jo att på ett antal utvalda platser/golfanläggningar genomföra föreläsningar om Golf och då perfomance, det vill säga hur vi kan bli bättre golfspelare genom att kombinera det tekniska spelet med det mentala. Alltså träna för att bli en bättre spelare genom att koppla ihop hjärnan och musklerna Jag kommer att genomföra programmet i samarbete med klubbens pro för att ni skall få en kontinuitet i er strävan.

I samband med föreläsningarna som är öppna för ett större antal, anordnas också work-shops, där vi går djupare in i att kontrollera och befästa de tekniska färdigheterna samt att utveckla de mentala. Där vill jag inte arbeta med större grupper än 9. Varför 9? Tre tre-bollar eller hur.

Det innebär att när jag arbetar tillsammans med klubbens pro kommer vi att arbeta med dubbla kurser det vill säga max 18 personer.

Vi kommer arbeta efter ett program jag tagit fram genom egna erfarenheter och inspiration från Idrottspsykologer som arbetar med golf. Dessutom från de kurser jag deltagit i och därmed certifierad som Performance Coach. PGA Teaching Excellence en del av PGA Great Britain & Ireland samt  IGPA (International Golf Psychology Association) en amerikansk organisation. De psykologer jag håller högt och som inspirerat mig är bl. a. Ken Blanchard med boken ”The One-minute Golfer”, Glen Albaugh med boken ”Winning the Battle Within”. Du kan läsa mer om det på www.bertilgarpenholt.se/mental-coaching/

Just nu är jag i förberedelserna att hitta samarbetspartners i form av golfanläggningar,  så driver du en anläggningen eller vet någon som kan vara intresserad, hör av dig till mig på mail: info@bertilgarpenholt.se

Vill du ha mina nyhetsbrev gå till www.bertilgarpenholt.se/kontakt och fyll i dina uppgifter där.

Hej och på återhörande

P.S. Jag har nu också startat arbete med en ny bok i ämnat. Vill du läsa utdrag därifrån anmäl dig till mitt nyhetsbrev på www.bertilgarpenholt.se/kontakt

                      

 

 

Please follow and like us:
Pin Share
Follow by Email
Facebook
Instagram
Pinterest
RSS