Nya saker på Gång

Hej, Nytt år och nya idéer

Vi skriver 2023 och i år kommer vi att se mycket nytt, ok jag pratar inte om att diesen/bensinen gått upp i pris. Inte heller om att reallönerna sjunkit tack vare en massa orsaker.

Jag kommer att hålla till i ämnet golf, mental coachning,  En sak som kommer att hända är att jag kommer att starta mitt nyhetsbrev på nytt och det kommer att komma i din brevlåda minst varannan vecka. Bloggande kommer att på samma sätt att synas mer. Jag har under en tid också varit ganska osynlig på sociala medier, vad händer då? Ja jag tänker inte be er att kommentera mina inlägg för att jag skall se att fler ser mina inlägg, nej jag kommer att helt enkelt bli mer aktiv på framför allt Facebook, där jag har en privat (fast offentlig) Instagram kommer att vara en sida som jag kommer att synas mer på. Twitter, nja det verkar ju vara ett forum för politiker och miljardärer som vill göra av med pengar.

Kontentan är att jag kommer att synas mer!

I ämnet golf ger jag inte upp, även om jag till största delen kommer att arbeta med den mentala sidan. Håller nu på med att bestämma mig var jag kommer att finnas den här och kommande säsonger. Det kommer att bli en plats med både bra golfbana och boende. Boende och mat är ju viktigt för att kunna må bra och unna oss det där lite extra i samband med kvalitativ träning

  Som ni vet tycker jag om böcker!

Ja jag tycker om böcker både att läsa och skriva, jag har nog 4-5 uppslag, men jag har påbörjat en bok som jag är övertygad om att de flesta av er kommer att kunna ha både nytta och nöje. Jag hoppas och tror att den skall ligga klar till min första kurs i vår. Och till er som bokar plats där kommer ni att få er egen bok. Jag kommer också att arrangera ett ”Boksläpp” i vår och även där kommer ni att se en inbjudan på mina sidor. Här kommer ett förord till boken som är en liten ”teaser”:

Intro

Du som just öppnat den här boken, den är skriven för dig som vill ha en både bättre och roligare golf. Som Lou Graham sa så blir det ju roligare ju färre slag man slår. Informationen kommer att varvas med lustiga historier, erfarenheter och citat som jag hämtat från min första bok: Visdomsord & Lustigheter av kända och okända golfspelare.

Den här boken är skriven som en ”teaching memoar”, där händelser under min tid som instruktör, blandat med inspiration jag fått av kollegor, elever och vänner. I min undervisning har den mentala delen genom åren tagit en allt större del. Precis som Ken Venturi sa:  ”När du lärt dig grunderna så är resten mentalt”. Det innebär att det kommer till en del handla om de tekniska grunderna, men den större delen kommer att handla om det mentala golfspelet. Flera böcker har skrivits i det här ämnet, men få av golfinstruktörer, trots att vi alltid talat om hur viktig den mentala delen är. Trots att både de tekniska och mentala färdigheterna hör och bör tränas tillsammans.

Någon sa att det mentala står för 80%, en annan sa att det mentala är 100% och det tekniska 100%. Egentligen går det inte att avgöra hur mycket som är mentalt. Men en sak är klar, utan de tekniska grunderna har vi inget behov av det mentala och vice versa. Tänk om vi kunde ta in en del av det mentala i vår grundutbildning av golfspelare, vilken skillnad det skulle bli. Att som John Cockin sa: Om alla lärde sig en bra grundsving så skulle spelet bli både bättre lättare.

Jag hoppas med den här boken kunna sprida kunskap och förståelse för hur vi kan förbättra både vårt spel så att det därmed blir roligare. Ett spel som sas så tydligt av Bagger Vance i filmen ”Legenden om Bagger Vance”,

Golf är ett spel som aldrig kan vinnas, det kan bara spelas”

har ni sett den vet ni vad jag talar om, om inte gör det.

Ha en trevlig läsning

Bertil Garpenholt                                                                                                                                                                                                                               PGA Instruktör och licensierad Mental & Performance Coach

Har ni inte den här boken? Jag har några exemplar kvar och ni kan beställa den genom info@bertilgarpenholt.se  

Priset är 195kr. och då ingår porto

”Få dom svåra slagen att se lätta ut och dom lätta att se svåra ut”

citat: Walter Hagen                                                                                                                                                                                                                  Walter Hagen amerikansk framstående golfspelare under första delen av 1900-talet. Med 57
professionella segrar varav 45 på PGA-touren gör honom till en av de verkligt stora.
Med 11 majors: US Open 1914 och –19, The Open Championship 1922, –24, -28 och -29, PGA Championship 1921, -24, -25, -26 och -27. Med back to back segrar i The Open Championship och fyra segrar i
följd i PGA Championship placerar Hagen i ett celebert sällskap av Champions.
Hagen var också en person som likt Sir Henry Cotton tyckte om det eleganta livet.
Han gjorde det möjligt för professionella att vara i klubbhusets restaurang samt att både prispengar och lektionsarvoden blev bättre gjorde det möjligt för professionella att få ett bra liv.

Hoppas att få höra från er snart

         

Please follow and like us:
Pin Share

Comments are closed.

Follow by Email
Facebook
Instagram
Pinterest
RSS