Nytt år nya klubbor och bollar i shopen till våren

Nytt år nya klubbor och bollar i shopen till våren

Nu skriver vi 2019 och inom ett par veckor kommer många nya produkter att presenteras på PGA mässan i Orlando och naturligtvis kommer vi från Sparren GK att ha koll på vad som händer där. Men en hel del har ju redan visats upp i olika medier och skall presentera dem här.

För första gången på flera år så kommer vi att kunna erbjuda en fullskalig shop med de flesta leverantörerna representerade. Dessutom kommer vi att under maj och juni att tillsammans med våra leverantörer att genomföra demodagar, där du får möjligheten att testa och få rekommendationer om din utrustning. Den första kommer att genomföras den 5 maj och där kommer Wilson att presentera sina nyheter, mer om detta längre fram. Mera datum kommer och håll utkik på vår hemsida och Facebooksida för mer info.

Nu till de nya produkterna

Wilson Golf

Först ut på Sparren Golf´s demodagar 2019 blir Wilson den 5:e maj. Wilson är ju ett av de gamla traditionella märkena som finns kvar sedan lång tid. Den första riktiga Sandwedgen med en bredare sula och bounce (ni kan läsa om det i ett tidigare inlägg om wedgar). Nu kommer Wilson med en ny driver och man har där koncentrerat sig på att få fram en så lätt driver som möjligt. Dessutom ett nytt järnset.

   Några nyheter här från Wilson Golf som har ett brett program från instegsklubbor till toppspelare som Padraig Harrington Ryder Cup kapten 2020 för team Europa

Titleist

Titleist flaggskepp på bollmarknaden är ju Pro V1 & Pro V1x och kommer nu till våren i en uppgraderad version. Titleist har nu gjort en större skillnad på bollarna mot 2017 års modell. Pro V1 som är en ”3-piece” boll och Pro V1x som är en ”4-piece” boll är ju det mest spelade märket på alla världens tourer och har ett Urethan skal. Skillnaden på de nya bollarna är att V1 har en något lägre bollbana från tee och med de längre klubborna, medan Pro V1x har en högre bollbana. Titleist säger att båda bollarna går lika långt men Pro V1 rullar längre medan Pro V1x har en längre carry. En nyhet är också att båda bollarna också kommer att levereras i gult.

Scotty Cameron Putters

Scotty Cameron är ju ett namn synonymt med putters och då i partnerskap med Titleist. Här har vi en nyhet inför 2019, som kanske tilltalar de som önskar ett ”minirymdskepp” som putter-modell

   

 

Nya Klubbor 2019

Under den här rubriken skall vi titta på de som redan släppt nyheterna för 2019, flera kommer att släppa sina modeller på PGA mässan i Orlando, men här finns några nyheter.

Callaway

  

Callaway, en gigant på klubbsidan har inför 2019 uppgraderat sin modell Epic och gett den namnen ”Epic Flash” respektive ”Epic Flash Sub Zero”

Vad innebär det nya: som tidigare har den en krona av karbonfiber, möjlighet att justera vikten på sulan och skaftinsättningen. Flash kommer med 9,5 – 10,5 – 12 graders loft medan Sub Zero kommer i 9 eller 10,5 grader.

Målsättningen med en ny designteknologi är att generera högre bollhastighet och därmed mer distans för alla golfare. Dessutom har man som flera andra en slagyta där mitten är tjockare och är tunnare i ytterkanterna för att hjälpa till att inte tappa längd på orena träffar. Med Callaway´s , kan man justera klubbans loft med 2 grader upp och ner med 2 grader.

Vid tillverkningen har man kunnat spara vikt i klubbhuvudet, som man på Flash modellen kunnat använda till en 16-grams sulvikt och på Sub Zero modellen 12 gram. Den kan användas för att ändra egenskaperna till mer draw eller fade. Det här innebär ju mer möjligheter vid Custom fitting.

Skillnaden mellan de två modellerna är att Sub Zero har vikten något längre fram mot slagytan vilket skall generera en något lägre bollflykt.

Big Bertha

Pratar vi sedan järnklubbor känner väl alla igen ”Big Bertha, ett av de mest framgångsrika modellnamnen på klubbor genom historien, som nu kommer i en uppgraderad form:

  Enligt Callaway skall den nya ”Big Bertha” förändra spelförbättrande klubbornas standard: ”Lätt att få höjd med och förbättrade längd egenskaper”. 

Callaway wedgar

Callaway Golf’s nyaste wedge, som är ett samarbete mellan Phil Mickelson och Roger Cleveland två namn som tillsammans garanterar att man tänkt noga innan man släppt den nya PM Grind

Den innehåller Callaway´s ”Groove in technology, som lanserades förra året med Mack Daddy 4. Förändringen i år är att de microskårorna är infrästa med 20 graders vinkel mot sulan, vilket innebär att med ett öppet blad är dessa skåror parallella med slagriktningen, vilket innebär mer spin än tidigare.
Något mer offset gör att det blir lättare att hålla händerna framför bollen och bak i stansen.
Vill ni pröva de här klubborna, håll utkik på Sparren Golf´s hem- eller Facebooksida när demo-dagen kommer

Taylor Made

   

Nästa märke som som släppt sina nyheter är Taylor Made med två nya drivar och två nya järnklubbsmodeller i M serien. Dessutom har även bollen TP5 och TP5x uppgraderats och kort kan man väl säga att de följer Titleist´s väg att låta TP5 ha en lägre utgångsvinkel, medan TP5x har en högre och både påstås ha ungefär likvärdig längd.

När vi talar om längd har ju Taylor Made alltid hållit sig långt fram och också inför 2019 med modellerna M5 & M6. M5 kommer i två modeller där tour modellen är mindre i storlek (435 cc) för de som vill kunna arbeta mer med att ”shapa” slagen. M5 har annars 460 cc som standard.

M6 finns också i två modeller, där M6 är standard och M6-D är något drawbaserad.

Taylor Made Järnklubbor

   

M5 passar de flesta golfare, även låghandikappare. Både M5 och M6 ger ett intryck att kunna flyga längre vilket också är Taylor Mades indikation.

M6 är byggd med både förlåtande och för distans, så med rätt skaft så kan det bli en riktig glädjespridare.

Kommer finnas på Sparren Golf´s demodag med Taylor Made

PING Golf

Ett klassiskt klubbmärke, som också är ledande med sina putters. Vem kommer inte ihåg PING Anser, som inför 2019 kommer i en ny form. Man släpper också en ny serie ”Woods”, men den kommer först att visas på Orlandomässan. Naturligtvis kommer vi på Sparren Golf att ha en demodag, där du kan testa dem. PING var ju det märke som var riktigt först med att lansera ”Tå-Häl klubbor och vem kommer inte ihåg PING Eye klubborna. Och man fortsätter att vara en av de ledande klubbtillverkarna med klubbor som är spelförbättrande. Dessutom alltid Men inför 2019 kommer PING med en ”Blueprint smidd bladklubba, som redan testats av Bubba Watson och Louis Oosthuizen. Här ett litet kollage av PING klubbor och putters

  PING Anser Sigma 2, 

 PING Blueprint smidda klubbor

Efter Orlando mässan kommer jag att här presentera fler nyheter från vårt sortiment på Sparren Golf. Har du ännu inte bestämt dig för vare du skall vara medlem i år 2019. Kolla in Sparren GK och de förmåner du har som medlem.

 Mail: Bertil@bertilgarpenholt.se Telefon: +46761969785

       

 

 

 

Comments are closed.

RSS
Follow by Email
Twitter
Visit Us
Follow Me
Tweet
Instagram
LinkedIn
Share