PING G410 Driver, Fairway, Hybrider och Järnklubbor 2019

PING G410 Driver, Fairway, Hybrider och Järnklubbor 2019

Med tanke på att alla märken nu släpper eller har släppt nytt för 2019, tänkte jag titta på märke för märke och tänkte börja med ett etablerat och kanske marknadens första spelförbättrande klubbor. Ja ni trodde rätt det kommer att handla om PING. De flesta av er känner kanske till historien om norrmannen som efter andra världskriget flyttade till USA och började arbeta som ingenjör i militären.  1953 började han spela golf och konstruerade hemma en putter som med ljudet den gav ifrån sig blev också namnet PING. 1966 skapades företaget och tre år senare när George Archer vann US Masters 1969 med en PING Anser startade en framgångssaga utan dess like. Efter putters blev det klubbor och vem känner inte till PING Eye, den första eller illa fall en av de första ”tå-häl” klubborna. Vill du läsa mer om PING och Anser putter  KLICKA HÄR 

  

Men nu ett hopp fram till 2019 och PGA mässan i Orlando där den nya serien PING klubbor släpps. Kanske inte PING är först med den moderna tekniken och det beror på att PING är ett traditionellt företag, som inte släpper en ny modell om den inte bevisligen kan prestera bättre än den föregående. Och med G410 har man gett sig in i den högteknologiska delen av klubbtillverkningen.

G410 DRIVER

2018 hade man en stor framgång med drivern G400 Max och vad är då nytt med den nya varianten G410. Under lång tid har märken som Callaway, Cobra och TaylorMade laborerat med olika möjligheter att laborera med vikter, som skjuts fram och tillbaka för att förändra klubbans spelegenskaper. Och det är först nu som PING kliver in i matchen, beroende på att 2/3 av alla custom order på G400 Max inklusive order från PGA Tourspelare var att få mer vikt inlagd i tån eller hälen på klubban. Och den enda möjligheten för PING att möta den efterfrågan var att ge spelarna den möjligheten genom att bygga in en möjlighet till höger/vänster justerbarhet i drivern.

Varför har det tagit PING så länge; för att lägga till någonting, måste man titta på vad man kan ge upp och eftersom PING aldrig tar ett steg tillbaka i sin strävan att leverera en bra produkt, har det tagit sin tid.

Nu sitter PING´s flyttbara vikt mellan kronan och sulan, i klubbans absoluta perimeter. Det innebär att man kan flytta den 16 gram tunga vikten i tre olika positioner antingen mot tån eller hälen. Det här är inte den största viktförskjutningen, men har gjort möjligt till andra möjligheter, som inte gör G410 sämre än sin föregångare.

Man har också gjort om skaftinfästningen, från 5 olika möjligheter till 8 och också till 1,5 graders loftförändring både uppåt och neråt mot 1 grad tidigare. Den nya adapter möjliggör också att man kan förändra lie i tre olika möjligheter.

PING leverera två modeller G410 Plus som är standardmodellen samt G410 SFT som är designad för att hjälpa spelare med slice. Man har också sänkt swing- vikten för att för att hjälpa spelaren att leverera klubban square.

 

Nya skaft och det är PING Alta CB PING Tour och för Custom fitting finns ytterligare möjligheter.

En lustig nyhet är en tyngre headcover, som inte kommer att blåsa bort lika lätt som tidigare. Kanske inte är grund för att köpa en ny driver, men en detalj.

Sammanfattning PING drivers: ”Utan kompromisser” är ju PING´s mantra och det gäller även här. När man gör en förändring som de man gjort i år är man noga med att de skall vara bättre än tidigare. Är de inte det, så finns det ingen anledning.

G410 FAIRWAYKLUBBOR

För 2019 håller man sig till tre modeller, Standard, SFT och LST. I alla modellerna har man flyttat tyngdpunkten framåt, för bättre stabilitet och förlåtande egenskaper. Precis som med drivern har klubborna en uppgraderad skaftinfästning på samma sätt och med samma egenskaper som i G410 driver. Också med en något lägre swingvikt har man ökat bollhastigheten, minskad spin vilket ger mer längd.

G410 HYBRIDER

PING´s hybrider, har väl aldrig fått den respekt man förtjänar, men med årets modell räknar man med att förändra det. Med loft som finns från 17 grader till 30 grader. Vad som är nytt är att man kan ändra loft och lie för bättre custom fitting möjligheter.

Med hybrider ligger ju inte det viktigaste att få mer längd utan mer fitting möjligheter för att bli det komplement till järnklubbor det är tänkt.

G410 JÄRNKLUBBOR

   

PING´s G serie är företagets huvudprodukt för den breda gruppen av spelare. Och med G410 har man en klubba som levererar både förlåtande och längd egenskaper. Med modeller i500 som riktar sig spelare med lägre handikapp och G700 som är PING´s mest förlåtande klubba. G410 passar någonstans däremellan.

Här talar inte PING om alla tekniska nyheter utan koncentrerar sig på att leverera högre bollhastighet och spelförbättrande egenskaper i en något mindre design. Man vill alltså presentera en egenskaperna hos en större klubba i ett något mindre format.

För att få det har man tagit bort något offset och med en smalare sula och kortat bladet. Och med en något mer glänsande finish ger det ett mer polerat utseende.

En cavity back, som PING var bland de första att leverera och med en dämpande elastomer har man också kunnat flytta vikt mot tå och häl. Med en ny teknik har man lyckats öka bollhastigheten och som hjälper till att minimera längdminskning vid tå eller hälträffar samt de för lågt eller högt träffade slagen.

Vad gäller wedgar PW, UW, SW och LW i G410 serien har man använt sig av samma teknik som i Glide 2.0 wedgarna som var en av 2018 stora succéer.

En nyhet är att PING har lierat sig med Arccos för att montera en liten ”launchmonitor” som mäter swinghastighet, bollhastighet samt sidospin. Samma system som funnits i Cobra 2018. Det här kan man köpa till senare under säsongen

Jag har ju tidigare berättat om PING´s nya putters och som du kommer att ha möjlighet att prova på PING´s demodag på Sparren GK.

              

Comments are closed.

RSS
Follow by Email
Twitter
Visit Us
Follow Me
Tweet
Instagram
LinkedIn
Share