Tio punkter för att spela bättre på en okänd och svår bana

Tio punkter för att spela bättre på en okänd och svår bana

Tillhör du dom som spelar samma bana om och om igen, du känner igen varje buske, sten, var hindren ligger och hur du skall hålla bollen i spel.

Nu i semestertider kanske du kommer att åka till någon ny bana du hört talas om som skall vara bra och kanske räknas den också som lite svårare än normalt. Ja egentligen är det inte så stor skillnad: samma motto gäller; ”hålla bollen i spel”. Och hur gör jag för att lyckas med det. Här kommer några värdefulla tips

  1. Hur vet jag om greenerna är snabba eller inte?

Den som vet, eller bör veta är Pron eller receptionspersonalen. Ställ frågan och snälla fråga inte efter ”stimpen”, det räcker med snabba eller långsamma. Nästa är att ge litet tid på övningsgreenen. Den klipps med samma maskin som greenerna på banan.

  1. Gör en Gameplan

Spela enkelt, men ta dig tid innan du går ut och gör upp en spelplan och var inte övermodig. Focus på fairway och ta ut målet. Som Claude Harmon Sr. sa ” Om du inte siktar på något så träffar du det hela tiden”

  1. Var realistisk

Skulle du mot förmodan missa målet och hamna i problem, spela inte hjälte, nej slå de slag du kan och se till att du kommer tillbaka till spelplanen så fort som möjligt. Har du ett svårt slag över ett hinder till en flagga som står illa till. Gör som Tom Watson, spela till mitt på green och han klarade sig ganska bra i sin karriär.

  1. Lär dig dina avstånd

Ett bra sätt att alltid spela bra golf är att veta hur långt du slår med dina klubbor. Det tar en stund att genomföra det testet, men du har igen det på banan. Vad är det för vitts att veta hur långt det är till flaggan om jag inte vet hur långt jag slår mina klubbor.

  1. Spela med den swing du har.

Att mixtra med swingen på en obekant bana är bara att skapa sig problem. Nej håll dig till den swing du kan och försök inte att pressa dig extra. Gäller även punkt 3: Många bra slag har gått förlorade när man i början av ner-swingen försöker att få några extra meter

  1. Fokusera på tempo, balans och att träffa mitt i ”sweet spot”

Gör det och bara det och du kommer att bli förvånad. När Jackie Burke Jr spelade i Western Open och spridde bollar över allt, fick han tipset av Ben Hogan: ”se bara till att du kommer square med bladet till bollen”. Det var det enda Jackie tänkte på nästa dag. Resultatet; klart att Jackie vann tävlingen.

  1. Par 3: orna är de viktigaste hålen

För att spela bra på både kända och okända banor, är det viktigt att hantera par 3 hålen på rätt sätt. Corey Pavin, som inte var en långtslående spelare visste vikten av att fokusera lite extra på dom

  1. Spela med de klubbor du känner

Spela en ny bana med nya klubbor, se då till att du har gott om bollar och bli inte besviken över ett dåligt resultat. Se till att du tränat in dom först.

  1. Ha tålamod och håll dig till planen

Det här gäller alltid och även på nya svåra banor.

  1. Och glöm inte att ha roligt

Det här rådet kan kännas överflödigt, men det är ett av de viktigaste. Njut av scenariot, naturen och vädret. Och du, tänk på att du är ju ute med dina bästa vänner och med dom vill man ha roligt eller hur

 

Ja det här lät ju enkelt, och jag lovar dig det är det inte, men om du följer råden så är jag övertygad att du kommer att ha både roligare och bättre golf framför dig. Läser man det här så är det ganska enkelt att konstatera att det är mentalt. Och då kanske det är dags att lägga mer focus på den mentala träningen. Kanske gå en kurs där alla de här ämnena behandlas och du kan få din egen personliga mentala övningsbok.

 

I mitt förra inlägg skrev jag om en resa där en stor del av träningen kommer att vara mental träning, Ja det är faktiskt så att du betalar egentligen ingenting = 0 kr för mental kursen.

 

I mina bloggar, som nu kommer att komma med större intensitet kommer du att kunna läsa mer om träning inom olika områden, dessutom resor och annat.

 

Vi lever ju i förändringars tid och det är snart dags att öppna ett nytt kapitel. Och inom några veckor kommer du att läsa nyheterna här och på facebooksidan.

Hälsningar Bertil

   

Please follow and like us:
Pin Share

Comments are closed.

Follow by Email
Facebook
Instagram
Pinterest
RSS