fredag, juni 9

Träna rätt på rangen och inomhus

Lite mer om träning

Hur ofta ”tränar” du på rangen genom att utan egentlig tanke slå en eller ett par hinkar?                                                     Vi gör det alla och tyvärr utan att det hjälper oss det allra minsta. Och så tror vi att vi får koll på avstånden, vilket vi inte får alls.

 

  1. Om vi jämför ”rangebollar” med ”spelbollar”, så vet vi att de flesta rangebollar inte alls håller samma kvalitet. Och att ta med egna bollar och slåut dom på rangen blir ganska dyrt. Om inte klubben har ”bra” bollar gärna då ”Nassau” (klicka på namnet) som är bra.
  2. Avståndsmarkeringar? De flesta ranger har ju 50 meter mellan markeringarna och de som landar där i mellan. Viktigt är att ta reda på hur långt dina bollar flyger vilket kan göras på 2 olika sätt. Launchmonitor som ger dom uppgifterna kan nog finnas en sådan på Kiladalens GK (klicka på namnet). Alternativ två är att hitta ett fält där du slår 25 bollar med ex. #5, 7, 9, och wedgar. Ta bort de 2 längsta, 2 kortaste och 2 vänster, 2 höger. Ta sedan genomsnittet och du har dina länger. avståndet mellan 7 och 9 delas i 2 och du har längden för #8

Jaha skall jag då sluta träna på rangen, nej inte alls, men träna rätt och när du tränar ta de här tipsen.

  1. Använd siktpinnar, som du lägger i riktningen (2 st) Kan också vara skaft. Stick sedan en i marken ca 15 meter framför din plats för att markera riktningen.  Då kan du se hur bollen startas. Om swingspåret är out to in eller in/out. Slicen eller hooken bör du sedan konsultera din PGA-pro för att korrigera
  2. Koncentrera dig på att få en bra bollträff, tempo & timing, som kommer att ge dig både bättre längd och riktning. Tipsen för DIN teknik och mer detaljerat träningsprogram, lägg upp det med din PGA-pro.

Hälsningar

Bertil Garpenholt

        

 

 

Please follow and like us:
Pin Share
Follow by Email
Facebook
Instagram
Pinterest
RSS