Vad är en Golf Swing? Svaret gav John Jacobs

John Jacobs, Master professional avled förra fredagen och var en av våra största Professionals. Han personifierade enkelheten och hans sättatt instruera var enkelt och lättförståeligt för alla. Och han har undervisat de flesta och hans språk var utan krusiduller. Kunde se ett fel hos en spelera så fort den hade greppat klubban. Vid ett tillfälle så sa han: ”Fick jag sitta vid första tee och rikta in spelarna och deras grepp, mot en ersättning av 1£ skulle jag snabbt bli förmögen”.

Han har också sagt att golfspelet är enkelt,det svåra ligger i att få bollen i hålet som är 10,8 cm idiameter. Och då komer  frågan som rubriken ställer. Svaret eligt J.J. är ekelt; ”En Golfswing består av två vridningar och en svish”, presis som när man tar en klubba och slår av en maskrosblomma. John ansåg att det var vi ”människor” som krånglade till det.

Det fins oändliga historier om kanske golfens bäste Professional oc an har instruerat de flesta kända namnen. Här kommer några axplock:

 Jack Nicklaus

1969 under British Open på Royal Lytham & St Annes såg John Jack sprida sina drivar över allt på rangen. Jack vänder sig tillJohn och säger: ”Dom säger att kan en hel del om Golf, kan du säga mig vad som är fel”? John tittar på Jackoch svarar: ”Tackgode Gud att du frågar, för d ka inte swinga så där: nacken är paralell ed marken i din uppställning. Det ser ut som om du luktar på blommorna, Sluta, tänk uppställning och upp med huvudet”. Och här har vi kanske till många swingproblem. Håll nere huvudet har vi ju hört, när det borde vara ”Håll huvudet högt”

Andra kända spelare är Gary Player, Tom Watson, Sir Nick Faldo, Ernie Els m.fl. Och ibland kan det rättframma språket ge vissa proble. Som när John skulle undervisa Belgiens Kung Leopold´s fru och då lät det så här: ”You may be a princess, but if you grip the club like that, you will become the greatest hooker on the continent”. Oops så kan det ju bli fel ibland.

Tack John för all information du gett och att du gjort vårt arbete som Golf Professionals lättare

Bertil Garpenholt

Please follow and like us:
Pin Share

Comments are closed.

Follow by Email
Facebook
Instagram
Pinterest
RSS