Valen är tillbaka !!!!!!!!!

Valen är tillbaka     

Rubriken syftar till det djur som jag associeras med och det är valen. Inte för min ofantliga kroppshydda, den är konstant ganska normal med ett BMI på ca 25, som är ok för en person med min ålder, längd och vikt.

Nej det handlar om valens synlighet, ibland finns han där varje dag, men kan vara frånvarande under kortare eller längre perioder, men kommer alltid att bli synlig igen och nu är jag här igen!

I det här fallet, med min blogg, så har det varit en längre period av frånvaro, men nu tar vi nya tag. Det har varit ett par år med mycket jobb och jag haft förmånen att vara med om ett arbete som innebar att få en nedgången golfklubb att återuppstå i ny skepnad (Sparren GK). Inte så mycket min förtjänst, som de två entreprenörerna Joakim Sabel och Nicklas Österlind, samt det team som funnits runt om för att bygga Sparren GK, som nu blivit en bana av hög klass, med en bra restaurang, reception och shop.

Men ibland kan det bli för mycket och med den starten vi haft i år med Corona och Covid-19 pandemin. Det gjorde att jag arbetade alldeles för mycket, som slutade med ett besök på Norrtälje sjukhusakut (ett bra ställe att komma till om man inte mår så bra) och efter olika tester så visade det sig att jag inte var drabbad av Covid-19 och hjärtat var ovanligt bra för en man i min ålder. Men när läkaren (kvinnlig) ställde några frågor om vad jag jobbade med så kom slutfrågan: ”Hur mycket jobbar du då?” Mitt svar: ” ca 250 timmar per månad”, log hon och frågan ”hur gammal är du egentligen?” – ”snart 72”, log hon ännu mer och sa: ”och du som egentligen inte borde jobba alls”.

Efter det besöket så skulle jag trappa ner, men i den miljön var/ är det svårt, om man som jag älskar att vara bland människor och att undervisa i den sport som jag kommit att älska. Därför tog jag steget och avslutade mitt fasta engagemang på Sparren GK för att skriva ett nytt kapitel och lägga till en ny titel i mitt nu ganska långa CV: ”Resurs-pro”.

Vad innebär då detta, jo för att beskriva mer om vad jag kommer att fördriva mina dagar med. Som en del av er vet så gav jag för ett år sedan ut en bok, ”Visdomsord & Lustigheter av kända och okända golfspelare”, en bok med citat från spelare med en liten beskrivning. Har du den inte än kan du beställa genom att gå till    https://bggolfevent.eu/contact-2/

Det har mynnat ut i två nya boktitlar som jag nu tar tag i och skriver nu på bok nummer 2. En bok där citaten kommer att användas tillsammans med de färdigheter jag fått som certifierad Mental Coach inom golf. En historia om en spelare som slåss med sina demoner och problem som vi alla kan känna igen oss i, hur han löser dom tillsammans med sin coach och med hårt arbete lyckas med sin målsättning. Och den skrivs för golfare i alla stadier.

                                                                                                                                    Bok 3 kommer att vara en bok om mina erfarenheter som PGA pro. Inte bara mina, utan många händelser och erfarenheter kommer från några av mina kollegor både med och utan shop. En hel del kommer säkert att känna igen sig i vissa situationer. Skrivs med en hel del humor, självkritisk men kan nog till och med vara lärorik.

Min andra del kommer att innebära att jag kommer att finnas som en resurs för pron och klubbar som i vissa perioder behöver förstärka sitt team, nu när vi står inför en andra ”Golfboom”

Sedan kommer min blogg och nyhetsbrev att handla om saker som händer i golfbranschen. Utrustnings tips och råd, samt info från tourer och lite om spelare.

Resor kommer ju också att finnas i programmet, men inte bara träningsresor, utan mera upplevelseresor. Naturligtvis kommer Costa Navarino att finnas med, men även andra resmål som kan intressera.

           

Detta är litet av det jag kommer att pyssla med under den närmsta perioden och här är länken till nyhetsbrev (Klicka här för anmälan). Ni kan också följa mina ”äventyr” på min hemsida ”bertilgarpenholt.se”

Hälsningar

Please follow and like us:
Pin Share

Comments are closed.

Follow by Email
Facebook
Instagram
Pinterest
RSS