fredag, juni 9

Vill du spela en bana utan jämna lägen? Träningsresa med Mental Cachning till Lykia Links

Vill du spela en bana utan jämna lägen? Träningsresa med Mental Cachning till Lykia Links

Rubriken kanske låter som om med en omskrivning skulle låta: Vill du spela en svår bana?

Men så behöver det inte vara, att spela en bana med ojömna lägen är ett kännetecken för en bana designad och ritad av Dye Design, ett företag bakom vilket ligger Legenden Pete Dye och ett av hans signum är hög kvaliete och att de ojämna lägena finns där för bland annat dräneringen. Ett annat kännetäcken är hög kvalietet, och inte bara golfbanan, nej hela anläggningen är tip top.

Vilken bana pratar vi om då, ja av alla Dye Designs banor har jag valt Lykia Links, som ligger i närheten av Antalaya, Turkiet och är den enda banan i medelhavsområdet som kan kalla sig linksbana. Ritad av Perry Dye, son och samarbetspartner till Pete.

Följer du med?

Under vintern och våren kommer jag att arrangera resor hit. Med början i slutet av oktober och sedan en resa per månad förutom november då det blir La Finca i Spanien och i april -19 då vi åker till Rompido i Spanien

Tillbaka till programmet på Lykia; jag kommer att genomföra golfskolan som innehåller både den tekniska och mentala delen. Hit till Lykia kommer vi att vara 8 personer i gruppen och vi kommer att arbeta med det program jag har beskrivit för La Finca. Datum för resorna är 20 okt. – 27 okt. -18, 24 nov-1 dec. -18, 26 jan-2 feb -19,           23 feb – 2 mars -19 och 23 mars – 30 mars -19. Är du intresserad så skickar jag mer info.

Bild kollage Lykia

      

Ser ganska inbjudande Har du inte sett programmet så kommer det här igen

I träningsprogrammet ingår det ju både teknisk och mentalt program vilket innebär att det blir mycket att ta till sig. Och det kommer att varvas vid träningen på rangen och övningsområdet där både det mentala och tekniska principerna vävs in i varandra. Vad vi skall lära oss är att ”varje slag skall ha en mental tanke”.

Vi kommer också att under ”lättsamma” former sitta i ett ”klassrum” efter spelet, där vi arbetar med den grundläggande tekniken för det mentala arbetet.

Låter ambitiöst, ja men det här är för att ni skall få en inblick i lära er att se golfen från en ny sida.

Program:

  1. Ankomstdag delas visa papper i för att göra den första delen som ligger till grund för profileringen
  2. Första dagens träning kommer att ägnas åt att videofilma samt att prata om målsättningar utifrån det ni fyllt i för er profilering. Vi tittar på tekniken och kommer att påbörja er resa mot bättre golf. Starttiden är efter en lättare lunch, vi kommer också att prata om att äta rätt. Under spelet finns vissa saker som skall utföras och som sedan kommer att diskuteras i ”klassrummet”.
  3. Andra dagens träning kommer att tillgå på samma sätt men här kommer vi att ägna oss åt närspelet, där vi också kommer att videofilma för att kunna se och lägga in framtida träningsprogram. Vi kommer även här att infoga mentala övningar som att hitta viktiga ord, prata med oss själva (ett bevis på intelligens) och andningsteknik. Även här kommer vi att få med oss uppgifter att lösa under spelet.
  4. Tredje dagens program kommer att bli en kombination, dör vi går igenom den optimala uppvärmningen inför en runda, kan vara träningsrunda eller tävling. Kom ihåg att allt spel på banan egentligen är tävling enligt Jackie Burke Jr legendarisk tränare. Dessutom kommer vi att ägna oss åt puttning där vi till att börja med tittar på utrustningen, vilket vi egentligen gör i alla moment. Vi kommer att prata om olika tekniker och deras för och nackdelar. Och här blir mycket mentalt
  5. Ledig dag kan användas till träning, spa eller bara lata sig. Kanske besök i någon loka by i närheten.
  6. Fjärde dagens program Nu är det dags att finslipa tekniken och se hur Ditt program till en bättre golf skall se ut. Olika typer av övningar som just för dig som skall ge dig ditt program både de mentala och tekniska. Efter rundan analyserar vi ronderna och hjälps åt att hitta lösningar.
  7. Femte dagen Nu är det tävling, vilket innebär att vi förbereder oss för att spela det bästa vi kan. Och nu är det ingen lek SLAGSPEL över 18 hål innebär att allt skallas hålas ut. Efter ronden andas vi ut och gör en sammanfattning av veckan. Middag med prisutdelning och kul.
  8. Hemresedag, innan vi åker kommer vi att gå igonom veckan och ge ditt personliga program och planera uppföljningar.

Med det här programmet är jag övertygad om att du som väljer att åka med kommer att åka hem som en bättre golfare. Kanske inte ett lägre hcp utan en bättre förståelse för spelet och med ett program som skall ge dig ett bättre och jämnare spel.

Bertil Garpenholt, PGA Club Professional och Certifierad Mental Coach.

  

Please follow and like us:
Pin Share
Follow by Email
Facebook
Instagram
Pinterest
RSS